Interactiv

Am decis ca pe o scurta perioada de timp sa raspund intrebarilor cititorilor care nu au gasit raspunsul in aceste pagini sau inca au nelamuriri in domeniu. Pentru aceasta va invit sa folositi forma de Contact .

miercuri, 7 noiembrie 2007

Bloguri

Astazi am sa mentionez doua solutii gratuite de lucru online. Website creator gratuit pe care il gasiti in multe locuri si puteti citi cateva exemple si pe Un simplu site sau blog. Dar totusi aceste exemple aflate acolo presupun plata unui hosting.

Asa ca blogurile sunt cea de-a doua solutie complet gratuita pentru marea majoritate. In plus sunt o sursa de venituri atunci cand sti sa le administrezi. Si cine nu a auzit de Adsense, de Bidvertiser, Azoogle, Kontera si poate si alte posibilitati de a face bani. Dar sa revenim.

Creand un blog, dai posibilitatea celor interesati de munca ta sa isi scrie opiniile, sa isi puna un link acolo. Ai vazut in multe website-uri testimoniale si linkurile multora in ele. Totul este pentru a oferi credibilitate, a crea trafic si un rank mai bun.

Blogurile sunt foarte importante pentru ca atrag vizitatori in permanenta. Periodic ele contin articole cu un continut nou, unic de cele mai multe ori, astfel incat pot ajunge mult mai usor in topul cautarilor.

Peste tot intalnesti bloguri pe internet. Si este normal pentru ca sunt usor de creat si multe din ele sunt gratuite. Toate marile motoare de cautare ofera posibilitatea de a crea bloguri. Daca este updatat de cel putin 3 ori pe saptamana cu articole cu continut unic poti avea succes.

As vrea sa subliniez doar cateva mai importante. Pe primul loc cred ca se afla de departe Google. Poti crea un blog sau un website la fel de usor, totul este sa sti ce vrei. Technorati reprezinta o solutie foarte eficienta. Suporta mai multe sisteme de programare si este foarte eficient. Are si o sectiune de business si este free, usor de utilizat.

Wordpress este un puternic system care iti ofera posibilitatea sa-l setezi in orice hosting sau sa-l utilizezi pe cel oferit de ei. Este open source si ai la dispozitie tot ce trebuie pentru a crea website-uri de calitate fara sa platesti un ban pentru ele.

Ca si Wordpress, Joomla este tot open source foarte usor de instalat si utilizat chiar si pentru cei care nu cunosc programare. Este folosit de la simpli bloggeri pana la mari corporatii pentru a crea website-uri gratuite.

Am sa reamintesc faptul ca si Yahoo are un blog incorpotat pe pagina sa. Excite foloseste ca partener Bloglines care e tot free. Netscape foloseste Propeller. Lycos foloseste Angelfire si Qumana si lista ar putea continua. Poti utiliza Sampa care este mai nou pentru a crea un website sau blog for free.

Vedeti doar care va convine si daca puteti folosi Adsense pentru a castiga bani. In principiu se cauta optiunile adecvate zonei si limbii folosite pentru a avea traficul necesar. Cel care ofera cea mai buna solutie ramane tot Google dupa parerea mea.

Sa nu uitam insa ca si in Romania exista posibilitatea de a construi bloguri gratuite. Alegerea va apartine.

Niciun comentariu: