Interactiv

Am decis ca pe o scurta perioada de timp sa raspund intrebarilor cititorilor care nu au gasit raspunsul in aceste pagini sau inca au nelamuriri in domeniu. Pentru aceasta va invit sa folositi forma de Contact .

marți, 12 februarie 2008

Un pas important

In munca pe net, un pas foarte important este acela de a invata sa tii legatura cu ceilalti pentru a sti intotdeauna ce se intampla in jurul tau. Si cum poti avea contact cu ceilalti decat acceptand mesaje din partea lor? Ajungem in felul acesta sa subscriem la diverse publicatii gen newsletter, sa acceptam oferte de programe gratuite, ocazie cu care inveti sa lucrezi cu ele si chiar cursuri online. Dar in ultima perioada cele mai bune si mai profitabile sunt imaginile video. Ai posibilitatea sa inveti pe viu cum se spune ce ai de facut vazand cum procedeaza altii.

A fost o vreme in care, pentru a invata, adunam programe gratuite sa invat sa lucrez cu ele, informatii de la toti cei care imi ofereau. Ajunsesem sa primesc peste 200 de mesaje pe zi. Si acum primesc multe mesaje dar am invatat sa le triez fara sa le deschid macar. Stiu sa aleg ceea ce ma intereseaza si restul ajung la gunoi.

Mi-ar fi simplu sa va ofer un vebsite cadou sau sa va vand, sa-l puneti online si sa incepeti sa adunati banuti prin AdSense, Amazon sau alte sisteme care exista in aceasta lume. Dar nu cred ca ati mai reusi sa invatati sa construiti voi singuri. Veti cauta astfel de oferte zilnic. Nu spun ca nu exista. Din contra, sunt multe si personal pot oferi sute de site-uri spre vanzare sau cadou.

Insa va veti limita la a plati niste bani pentru un hosting, bani care, daca nu invatati sa va promovati munca, nu-i veti recupera. Si atunci singurul vinovat as fi eu. Am spus de la inceput ca in munca asta nu poti deveni milionar peste noapte. Un marketer spunea ca din 400 de site-uri care le detine online are un venit rezonabil, cam cat castiga alti muncitori intr-in an. Si nu ma refer la aceia din Romania. Sunt insa marketeri care nu detin mai mult de 10-15 site-uri si au venituri la fel de mari sau chiar mai mari. Totul depinde pe ce te axezi, ce experienta ai.

Poate v-ati speriat cand ati auzit de un numar asa de mare de site-uri insa nu sunt greu de realizat. Cu un pic de efort, poti pune zilnic unul online. Dar asta doar dupa ce ai invatat sa utilizezi niste programe si dupa ce sti cum sa iti organizezi munca. Trebuie sa sti cum sa procedezi. Munca pe net poate fi foarte placuta atunci cand cunosti toate rosturile ei. Spre exemplu, sunt oameni care, desi sunt capabili sa scrie articole de calitate, nu pot realiza un design bun, un cap grafic, un banner, o imagine care sa infrumuseteze. Altii in schimb, sunt foarte buni la grafica si in schimb cumpara articole scrise sau se multumesc cu anumite programe care le pot oferi programele respective.

In fine, sa spunem ca au reusit sa adune tot ce doresc si au creat pagina web. Urmeaza promovarea care este foarte importanta. Daca nu sti sa iti promovezi munca, nu vei avea vizitatori, nu va cumpara nimeni produsele tale. Intr-un cuvant, munca ta va fi degeaba. Si este pacat sa ajungi in aceasta situatie. Deci totul trebuie facut cu rost. Pentru cei care au subscris pentru cursuri, mesajele vor veni zilnic dar vor trebui completate intotdeauna cu informatiile care se afla pe linkurile oferite.

Pentru cei care inca nu primesc mesajele, verificati inca o data mesajele din folderul numit "Bulk" din e-mail. Yahoo le baga intotdeauna acolo deoarece sunt trimise de un autoresponder gratuit si el le catalogheaza ca "spam". Acelasi lucru se poate intampla si cu hotmail, gmail sau ce mai folositi voi. Inca o data revin, pentru a putea primi informatiile solicitate, trebuie sa dati click pe linkul din e-mail. Aceasta este o masura de protectie pe care o ofera softul respectiv, pentru a nu fi acuzat de spam.

Niciun comentariu: